Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP: Nya Västeråsalliansen agerar inte snyggt

Miljöpartiet de Gröna (MP) i Västerås har tagit ett inriktningsbeslut att samarbeta med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i kommunpolitiken i Västerås nästa mandatperiod 2010-2014. Nuvarande samarbete i Västeråsalliansen Moderaterna (M), Folkpartiet (FP), Centerpartiet (C), Kristdemokraterna (KD) och Miljöpartiet fortsätter mandatperioden ut. Miljöpartiet har inte sagt upp det samarbetet och inget annat parti heller.

I två debattartiklar i VLT, om äldrepolitiken den 7 juli samt om idrotts- och föreningsverksamhet den 16 juli, visas exempel på hur det går till när M, FP, C och KD sopar MP under mattan. Man undertecknar från de fyra partierna utan MP och lyfter fram bra saker som genomförts sen valet 2006 men man nämner inte med ett ord att MP varit med och genomfört detta.

Vi i MP vill ha fair play. Västeråsalliansen M, FP, C, KD och MP har genomfört det som skett mellan valen 2006-2010.

Faktum är att om inte MP varit med hade inte Västeråsalliansen med Unell i spetsen styrt alls då MP:s mandat är förutsättningen för att få majoritet i Kommunfullmäktige.

Sen vet vi att väljarna givetvis har delade meningar om vad som varit bra och inte bra av den genomförda politiken så MP får givetvis även ta ansvar för det som inte anses varit så bra.

Samarbetet inom Västeråsalliansen har organisatoriskt fungerat väl under Unells ledning denna mandatperiod, synd att då dra ner detta betyg genom fult spel i valrörelsen.

Västeråsalliansen i ny tappning – M, FP, C, KD utan MP – får gärna tala om vad de vill göra om de vinner valet men att mörka att det man genomfört från 2006 är i samarbete med MP är inte snyggt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel