Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP svänger vänsterinför landstingsvalet?

 
Val 2010
Visa alla artiklar

I dag klockan 11 ska Miljöpartiet avslöja hur man tänker gå till val i landstinget. Enligt vanligtvis pålitliga källor bildar partiet valallians med S och V.

Turerna har varit många kring Miljöpartiet inför valet. Den 30 juli rapporterade VLT om att Miljöpartiet skulle gå till val på egen hand.

Så sa partiets politiska sekreterare Ylva Peltonen, men hon garderade sig med att ”ingenting är klart”.

I dag håller Miljöpartiet presskonferens i sina lokaler på Smedjegatan och i inbjudan utlovas svaret på frågan ”Hur gör MP i landstinget?”. Enligt vad VLT erfar kommer man att meddela att partiet bildar valallians med de två oppositionspartierna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

– Jag kan inte kommentera det i dag, sa partiets förstanamn på landstingslistan, Barbara Conte, när VLT konfronterade henne med uppgifterna.

Men ni har väl redan tagit ställning?

– Jag kan inte kommentera det i dag.

Sedan 2006 bildar Miljöpartiet majoritet tillsammans med de fyra borgerliga partierna och Sjukvårdspartiet. Landstingsstyrelsens ordförande Tomas Högström (M) säger att han, om ryktet stämmer, är besviken.

– Jag tycker att det är för jävligt att man inte ens bryr sig om att ta kontakt för att ta reda på hur förutsättningarna är, säger han.

Han har i veckan försökt boka ett datum med Miljöpartiet för att – efter valet – sätta sig ned och diskutera fortsättningen, men inte fått svar.

– Wåhlstedtfalangen har vunnit. Men den fraktionsstrid som pågått inom MP gynnar nog inte partiet på sikt i Västmanland, säger Tomas Högström.