Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP var nyckeln till flygplatssatsningen

Två personer kostar mer än en.

Annons

Västerås flygplats får, som framgår på nyhetsplats, dubblerad ledning. Mikael Nilsson fortsätter som flygplatschef, men därutöver ska en vd rekryteras. Två personer kostar mer än en, men blir flygplatsen bättre marknadsförd kan dubbleringen betala sig.

Annars låter det mesta som förut. Flygplatsen går med underskott, men vi ska satsa hellre än att spara, menar styrelseordföranden Lena Söderberg (S). Det är nog aldrig någon som har sagt tvärtom.

Det finns dock två skillnader jämfört med tidigare. Förut var alla överens om att underskotten skulle bort, nu talar flera partier om att flygplatsen behöver stöd av skattebetalarna.

Det andra är att majoriteten nu är överens om att ”ta nya tag”. Tidigare har de styrande grupperna under lång tid varit oeniga om flygplatsen. När de rödgröna styrde var Miljöpartiet och Vänsterpartiet emot. När Västeråsalliansen (borgerliga och MP ) styrde var MP emot. Då fick flygplatsen sina skattepengar varje år, men någon enad satsning blev det inte. Nu har V lämnats utanför, och MP är med på att försöka få mer flyg till Västerås.

Vi får alla hoppas att satsningen lyckas och det börjar gå bättre. Annars måste till slut årligt skattestöd vägas mot andra kommunala utgifter. Och nog är det lite ironiskt att Miljöpartiet blev nyckeln som möjliggjorde en satsning på flyget.

Annons