Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mr Touchdown tillbaka – igen

På lördag är Mr Touchdown tillbaka på allvar. 43-årige Peter Aronsson ska spela mot Jämtland Republicans. "Ja, så är det tänkt", säger Roedeersveteranen.

Peter ”Mr Touchdown” Aronsson är med sina totalt 106 touchdowns i seriespel den poängmässigt mest framstående spelaren inom amerikansk fotboll i Sverige.

I flera år har han pratat om att sluta, men ...

– ... jag kanske är knäpp, men jag tycker fortfarande att det är kul att spela.

Aronsson har dragits med axelbesvär, men nu har han bestämt sig för att spela sin första match för säsongen när Västerås Roedeers på lördag möter Jämtland Republicans på Arosvallen.

– Axeln är okej nu, men nu känner jag istället av en sträckning i ryggen. Jag vet inte om kroppen försöker säga åt mig att sluta, ha, ha.

Vad kroppen än säger så har Aronsson bestämt sig för att spela de två matcherna som återstår innan sommaruppehållet i division 1 norra.

– Ja, jag vill komma igång på allvar igen. Sedan har jag ju tid att rehabilitera mig igen och komma tillbaka i ännu bättre form.

Hur känns formen nu då?

– Jag är inte fysiskt sämre än tidigare, men jag är lite orolig för matchtempot. Framför allt för snabbheten i mina ”cuts” där jag svänger i olika löpmönster, säger wide receivern.

Peter Aronsson har dock massor av rutin att falla tillbaka på. Han kan sin amerikanska fotboll och han vet hur man fångar bollen. Dessutom har han sina 192 centimeter och 102 kilo att ta till i trängda lägen.

Tror du att du fortfarande skrämmer motståndarna?

– Man kan ju hoppas det i alla fall. Jag har tyngden och jag har en viss snabbhet, trots att jag är så gammal. Kör motståndarna man-man mot mig känner jag mig trygg. Då kan jag nog ”bränna” dem, säger Peter Aronsson.

Att åldern inte är något hinder visade Aronsson i fjol när han svarade för nio touchdowns – och passerade den historiska drömgränsen på 100 TD:s.

Roedeers är obesegrat och leder serien – vad kan du tillföra?

– Vi har en bra trupp, men det är lite tunt på receiverfronten eftersom Tim Eek är knäskadad och rookien Daniel Watkinson har känningar i baksidan av låret. Då kan det ju vara bra att ”den gamle” hjälper till.

Till sist – hur förklarar du Roedeers starka säsongsöppning?

– Stämningen är riktigt god. Truppen är en lagmaskin där alla jobbar för varandra, säger Peter Aronsson.

Mr Touchdown

Namn: Peter Aronsson.

Ålder: 43.

Längd: 192 cm.

Vikt: 102 kg.

Position: Wide receiver.

Klubb: Västerås Roedeers.

Tröjnummer: 80.

A-landskamper: 2.

Övrigt: Förste svenske spelaren i amerikansk fotboll som har presterat 100 touchdowns i seriespel.