Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Muf: SSU-artikel full av faktafel och tom på visioner

Kul att nyvalde Martin Andersson gör premiär på VLT:s debattsida som distriktsordförande för SSU.

Tyvärr tycker jag att det är synd att han inte kan hålla sig till fakta. Han har dock rätt i en sak i sin artikel: att politik handlar om ansvar och förtroende. Personligen anser jag att innehållet i artikeln visar avsaknad av båda. Andersson väljer att skriva om hur barnfattigdomen ökar utan vidare förklaring och väljer att beskylla vår politik för det – en politik som gör att du får bestämma över dina egna välförtjänta pengar.

Barnfattigdomen har ökat, men inte på grund av Alliansens politik utan på grund av flyktinginvandringen. Nyanlända flyktingar försörjs av socialbidrag och räknas då som fattiga. Men detta är ett vanligt räknemisstag som många gör. Missförstå mig inte, barnfattigdomen är ett problem men jag vet också att fler bidrag inte är lösningen utan arbetslinjen. Ju fler som arbetar och har en egen inkomst, desto färre barn kommer leva i ekonomisk utsatthet.

Andersson fortsätter med att beskriva ungdomsarbetslöshetens rekordnivåer. Det känns tröttsamt att återigen behöva påpeka att vi har haft en av historiens värsta finanskriser, en kris som Sverige tack vare moderatpolitik klarade bättre än alla andra.

Men det finns problem. Ett av dem kan vara den orättvisa lagstiftningen som finns och som medvetet slår ut unga tidigt. En lagstiftning (Las) som Andersson mer än gärna försvarar.

Ett annat kan vara en otillräcklig samverkan mellan utbildning och näringsliv och en utbildning som allt för ofta inte matchar arbetslivets förväntningar. Något vi tror det kommer bli ändring på i och med den nya skollagen.

I Västerås har vi bland de minsta barngrupperna i Sverige, något som Västerås-alliansen arbetat med under hela mandatperioden. Om det ser annorlunda ut i andra städer i Västmanland vill jag påpeka att majoriteten av dem är/var S-styrda.

När jag läser Martin Anderssons artikel lyser den med frånvaron av en vision för framtiden eller lösningar på alla de problem han beskriver. Moderaterna och Moderata ungdomsförbundet kommer att fortsätta kämpa för att det ska löna sig att arbeta, för en bättre skola och allas rätt till ett värdigt liv.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel