Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansbandsmusik populärt i Västerås – här listas västeråsarnas tio favoriter

Den här veckan vimlar Malung av danssugna – Dansbandsveckan är igång. Men musikgenren har gehör också i Västerås. Spotify har sammanställt en lista över de populäraste banden.

Annons

Hela 50 000 besökare väntas till den årliga Dansbandsveckan i Malung som pågår till och med lördag. Men den folkliga genren är uppskattad i hela landet. Därför har streamingtjänsten Spotify sammanställt 30 nya spellistor med dansbandsfavoriter – och granskat statistik för att se vilka dansband som är populärast i utvalda städer. Västerås är en av dem.

Många storfavoriter håller fortfarande i sig och placeras högt upp – med veteranerna Lasse Stefanz i topp.

Lasse Stefanz är västeråsarnas dansbandsfavoriter.

– Sett till hur stor ochuppskattad dansbandsgenren är känns det fantastiskt att kunna addera ännu flerspellistor för all dans under sena sommarnätter runt om i landet. Det finns intressanta skillnader i vilka dansbandslåtar och artister som sticker ut på vissa orter men Lasse Stefanz förblir eviga favoriter i de allra flesta svenska städer, säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify i ett pressmeddelande.

Spotify har även skapat en lista med de 30 mest spelade dansbandslåtarna i Västerås. Fyndigt nog heter den "9, 16 mil från Stureplan", vilket är en hommage till Larz Kristerz platta "40 mil från Stureplan".

De tio mest populära dansbanden i Västerås:

1. Lasse Stefanz

2. Sven-Ingvars

3. Arvingarna

4. Vikingarna

5. Streaplers

6. BlackJack

7. Grönwalls

8. Sten & Stanley

9. Larz-Kristerz

10. Flamingokvintetten

Källa: Spotify

Mer läsning

Annons