Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evert Taubes visor blir teater – en mäktig föreställning utlovas

Västmanlands teater ska sätta upp föreställningen ”Taube today”. En föreställning där regissör och skådespelare kommer att vända vrida, bråka och hylla den folkkäre visdiktaren.

Annons

Repetitionerna av vårens stora produktion av ”Taube today” har precis startat. Pjäsen tas fram i samarbete med Uppsala stadsteater där den spelas från och med 18 april. Men urpremiären sker på Västmanlands Teater den 17 mars.

I föreställningen ska Evert Taube tolkas musikaliskt, dramatiskt och visuellt av fem sångare och fyra musiker. Låtar som ”Så länge skutan kan gå”, ”Flickan i Havanna”, ”Byssan Lull” och ”Sjösala vals” iscensätts för att ge visornas karaktärer ett nytt liv fyllt av humor, passion och allvar. 

 – Jag tycker regissören Nikolaj Cederholm med sina teaterkonserter har hittat ett väldigt spännande sätt att göra musikteater, han har länge stått på min önskelista. Och nu, med Evert Taube! Han brukar kallas nationalskald, men kanske har den respekten inneburit att han är på väg att glömmas bort? Hur många sjunger Taube-visor med sina barn idag? Nu tar vi Evert Taube in i samtiden. Vi kommer att vrida, vända, hylla och bråka med vår nationalskald, och det kommer att bli mäktigt! säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater och medverkande i föreställningen i ett pressmeddelande.

 För regi och manus står den danske regissören och teaterförfattaren Nikolaj Cederholm och bakom musikarrangemangen står Kåre Bjerkø. På scenen medverkar Kayo Shekoni, Niklas Hjulström, Carina E Nilsson, Barbro Lindkvist, Rebecka Meiselbach, Aksel Morisse, Rigmor Bådal, Anna Fahlstedt och Josef Törner.

Mer läsning

Annons