Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt från Avicii

Fansen har väntat hela sommaren. I dag släpps "Avici", Aviciis nya skiva.

Annons

"Ny musik kommer väldigt (väldigt) snart". Så skrev Tim "Avicii" Bergling på Instagram i somras och fansen gick genast i taket.

Då hade den svenske dj-stjärnan hintat ett bra tag om att något var på gång – bland annat hade en rad stora sociala medier-profiler mottagit högtalare som spelade musik och innehöll meddelandet: "Vi når alla en punkt i våra liv och karriärer där vi inser vad som betyder mest för oss. För Avicii är det att skapa musik".

Nya ep:n innehåller sex nya låtar och samarbeten med Aluna George, Billy Raffoul, Vargas & Lagola, Sandro Cavazza och Rita Ora.

Avicii gör sin sista spelning i Sverige på Tallriken i Pildammsparken på fredagskvällen.

"Jag är så peppad på att vara en del av det här projektet, Avicii, jag älskar dig, tack för att jag får vara en del av detta", säger brittiska popstjärnan Ora i ett filmklipp på Twitter.

Skivan är Aviciis första nya släpp på tre år – 2015 kom fullängdsskivan "Stories". Året därpå meddelade han att han tänkte sluta turnera efter många års jätteturnéer och en rad hälsoproblem.

"Jag kommer aldrig att sluta med musiken – jag kommer att fortsätta tala med mina fans genom den, men jag har bestämt mig för att 2016 års turné och show blir min sista", skrev han till fanset i ett långt Facebookinlägg. Sin enligt egen utsago sista Sverigekonsert genomförde han i Malmö i augusti det året.

Men nu är han alltså tillbaka, och om det ändå blir några nya spelningar återstår att se.

Fakta: Avicii

Namn: Tim Bergling

Ålder: 27

Karriär: Släppte sina första singlar 2010, samarbetade med David Guetta på singeln "Sunshine" 2011. Slog igenom stort samma år med singeln "Levels" som blev en världshit och utsågs till årets låt på Grammisgalan samt nominerades till en amerikansk Grammy.

Debutalbumet "True" kom 2013 och singeln "Wake me up" , med Aloe Blacc blev året därpå den mest spelade låten på Spotify någonsin. Andra albumet "Stories" kom 2015.

Mer läsning

Annons