Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikläraren tror på seger

Deborah Henriksson, Loreens ex-musiklärare, hoppas på vinst.

Inför finalen av Melodifestivalen har VLT träffat Loreens gamla musik-lärare på Wenströmska, Deborah Henriksson, som haft stort inflytande på Loreen.

När Västeråsartisten Loreen Talhaoui ser tillbaks på ungdomen i Västerås nämner hon en av sina favoritlärare på Wenströmska:

– Min musiklärare Deborah – som tjatade på mig att sjunga!

Loreen började i klass NV1A på Wenströmska år 2001. I körsång hade hon Deborah Henriksson som lärare, en sprudlande kvinna som har nära till skratt.

– Jag blir såklart glad att Loreen har sagt så om mig, säger Deborah Henriksson.

Hon såg Loreens talang långt innan sångerskan ställde upp i tv-programmet Idol (2004) och Melodifestivalen (2011 och 2012).

– Hon hade inte bara en bra röst utan redan då tolkade hon musiken som hon framförde. Dessutom hade hon utstrålning och var sig själv, menar Deborah.

Varför tror du att du haft så stort inflytande på Loreen?

– Jag såg hennes begåvning och drivkraft och jag uppmuntrade henne. Man är väldigt mottaglig för det i tonåren.

Deborah berättar att det inte kom som någon överraskning när hon såg Loreen i Idol och senare Melodifestivalen.

– Jag var inte ett dugg förvånad! Jag har självklart följt henne och röstat på henne i Melodifestivalen.

Deborah och Loreen har hållit kontakten via Facebook. Hon har ett speciellt minne av Loreen från gymnasietiden. Det ordnades en show på skolan och när Loreen framförde Somewhere over the rainbow kompade Deborah henne på piano.

– I skolan valde hon oftast att framföra r’n’b, men också en del klassiker.

Deborah Henriksson är själv sångerska och har släppt skivor. Hon kommer från New Jersey i USA men flyttade till Sverige med sin svenska kärlek Lars 1978. Hon har varit musiklärare i 25 år och jobbat på Wenströmska gymnasiet i 13 år.

– Det bästa med att vara musiklärare är att få uppmuntra andra i det jag tycker om. Man får ge feedback och hjälpa till med självförtroendet, det är riktigt kul, säger Deborah.

Vad har du för tips till Loreen inför kvällens Melodifestivalfinal?

– Ha ha! Jag tror inte hon behöver mina tips, hon ska bara vara sig själv.

Hur tror du att det går i kväll?

– Det vet man ju aldrig men jag vet att hon kommer göra sitt bästa och jag blir inte förvånad om hon vinner, ler Deborah.