Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket nytt i Sura Blue Hammers

Det händer mycket i Sura Blue Hammers – ishockeyklubben söker ny ordförande, en ny sportchef är klar och spelartruppen utökas.

På årsmötet i tisdags klev Per Ahlström av som ordförande för Sura Blue Hammers.

- Det var ingen dramatik bakom det. Jag hade ju sagt att jag bara skulle ställa upp i ett år, säger Ahlström.

Trots att klubben har ekonomin under full kontroll, resultatet den gånga säsongen blev 110 000 kronor i vinst, ville ingen ställa upp som ny ordförande. Även Mats Bark och Jan Svanberg, som assisterat klubbens sportchef, kommer att lämna sina uppdrag.

Den spelande sportchefen Tobias Lundqvist har även han valt att hoppat av Sura Blue Hammers, men i augusti tillträder Mikael Schilström som ny sportschef. ”Suringen” Mikael Schilström lämnar nämligen sportchefsrollen i Hallsta Black Sheep för Sura Blue Hammers.

– Kul att prova på något lite större, säger Schilström.

Innan han tillägger:

– Jag ska naturligtvis fullfölja mitt uppdrag i Hallsta och se till att de får ihop ett lag innan jag försvinner.

Hur ser du på Suras framtid?– Sura är ju känt för att vara en plantskola, så tanken är att vi ska få fram egna produkter som sedan kan kliva upp i högre serier. Jag ser gärna att vi bygger vidare på den gamla Suraandan, den klassiska bruksandan, säger Mikael Schilström.

Hur ser du på laget?– Vi har ett ungt lag, så vi ska försöka få in lite rutin. Klart är i alla fall att vi ska till allettan igen, säger Mikael Schilström.

På spelarfronten kan nämnas att den 22-årige backen Sebastian Pasto har återvänt till Sura och att målvakten Daniel Odehag är nära att förlänga sitt kontrakt med den klassiska bruksklubben.