Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Mycket prestige på spel"

Den dryga timmen i buss hem från Västerås har sällan varit av det gladare slaget. Örebro Hockey har haft supersvårt i ABB arena, Rocklunda i folkmun.

–Vi vann där i höstas. Det var första gången någonsin för mig, säger Örebros lagkapten Henrik Löwdahl.

Löwdahl har varit med i många år. Västerås har alltid varit en kort skräckresa.

– Oerhört skönt att spräcka det där. Å andra sidan så vann Västerås hos oss, så vi har i alla fall revansch att fordra, konstaterar Löwdahl.

Om motivation slår klass så får Örebro Hockey problem i kväll. Vik behöver poäng i kampen om tredjeplatsen, där västmanlänningarna främst slåss med Leksand.

– Det är möjligt att de behöver poängen bättre, men det är så mycket prestige på spel i de här matcherna. Det är lika inspirerande oavsett tabelläge.

Spelade fram till segermålet

Löwdahl och Conny Strömberg spelade fram Andreas Frisk till segermålet i oktober, det som betydde 4–3.

Då gick Örebro som tåget, men har på sistone mer varit ett varannandagslag.

– Så har det blivit, och vi jobbar hårt på vårt försvarsspel. Där är nyckeln till att hitta stabiliteten igen.

Örebro har tränat stenhårt säsongen igenom. Hur har det påverkat er?– Vi har kört riktigt hårt, och det har ju varit ett lyckat koncept hittills. Nu är det snart dags att dra ned lite på mängden träning, och förhoppningen är förstås att vi ska få ut ännu lite mer när vi blir piggare i benen. En viktig sak i allt det här är att vi har en bred och jämn trupp, så att vi inte behövt slita hårdare på några få spelare, säger Henrik.

87 poäng har ni. 95 bör räcka gott för en plats i kvalserien. 42 poäng kvar att spela om. Är ni klara?–Det ser väldigt bra ut, men vi tar inte ut någonting alls i förskott.