Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket regn på torsdag

Det kan bli rejält blött i i Kolbäcksdalen imorgon eftermiddag, dessutom åska.

Det kan komma rejäla regnmängder i Hallstahammar och Surahammar under torsdagen. I alla fall om de olika vädertjänsternas prognoser på onsdagseftermiddagen får rätt.

Den norska motsvarigheten till SMHI förutspår upptill 68 millimeter regn i Surahammar mellan klockan 12 och 18. I Hallstahammar kan det bli så mycket som 46 mm regn. I Västerås spår man upp mot 50 mm regn.

Svenska SMHI säger att Hallstahammar får 30 mm regn under samma period. Surahammar förutspås få 35 mm regn. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för bland annat Västmanland, vilket betyder att vädret kan innebära risker för allmänheten och störa vissa samhällsfunktioner.

1 mm regn motsvarar en liter vatten per kvadratmeter. En normal fotbollsplan är 7140 kvadratmeter. Regnar det 68 mm över den kommer det ner drygt 485 500 liter vatten.