Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Något sämre runda för Sjöstrand

Anders Sjöstrand lyckades inte lika bra på lördagens tredje runda i Scandinavian Masters. Tortunagolfaren gick runt på ett slag över par – att jämföra med i går då han fick fem under par.

En annan västersåare, Magnus A Carlsson, hamnade på två slag över par. Annars var det Robert Karlsson som lyckades bäst av svenskarna på Bro Hof Slott.

Den svenske världsstjärnan såg ut att missa kvalgränsen efter halva fredagen, men lyckades rädda sig kvar tack vare en tre raka birdies. Formen höll i sig till lördagen, och han avancerar närmare toppen tack vare en 69-rond, tre slag under par.

– Jag spelade ganska bra, men det var jäkligt blåsigt under mitten av rundan, säger han.

Svårigheterna ligger också på greenerna. Placerar man bollen lite fel hamnar man i trubbel direkt.

– De är höga som tårtor, med olika nivåer runtomkring. Lägger man inte bollen på rätt ställe, blir det nästan omöjligt att få in den. Och hamnar man fel på någon av åsarna spelar det ingen roll hur man slår, man kommer ändå inte nära hål.

Lördagens runda innebar i vart fall att han närmar sig täten. Även om det är en hel del slag upp till ledningen.

– Jag känner att jag är med, men sju-åtta-nio slag upp till Richard S Johnson eller KJ Choi skulle bli lite mycket.