Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nappflaska ett lyft för Twistshake

Vienar Roaks satt barnvakt åt sin kusin – och fick en idé som nu omsätter miljoner. Nappflaskan Twistshake säljs nu i 33 länder och fler väntar.

– När jag hade hand om barnet upptäckte jag problemen med kladdiga nappflaskor och ville göra något åt det, berättar Vienar Roaks, 31 år.

2014 började idén utvecklas och i april förra året kom den första nappflaskan.

– Den är helt giftfri och har ett unikt mixernät som löser klumpar i blandningen. Till flaskan hör en pulverdoserare, berättar Vienar Roaks.

Men det är inte bara funktionen som är viktig:

– Vi jobbar mycket med design och vänder upp och ner på babybranschen, där allt har sett likadant ut i 50 år. Nu tillför vi både barn och föräldrar något nytt. Vår design är unik.

Flaskorna görs i Kina och ett lager finns både där och här i Västerås. De säljs i 33 länder. Företaget har nyligen fått 250 000 kronor från Almi och länsstyrelsen för att även satsa i USA.

– Det kommer att bli vår största marknad.

Företaget har sex anställda i Västerås och omsatte förra året 3,7 miljoner.

– Hittills i år ligger vi på 8 miljoner kronor och jag tror att det är 20 vid årsskiftet, säger Vienar Roaks.

Han berättar att en mängd produkter är på gång inom de närmaste två åren, men vill ännu inte avslöja några detaljer. Det blir bland annat en ny sorts sugnapp.

– Vi är först i världen med just den lösningen.