Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näringsliv och turism leder till ny stark tillväxt

Västmanland har ett gränsöverskridande samarbete som kräver visioner, fördjupad samverkan, tillväxt och långsiktig planering.

Resultatinriktat arbete för besöksnäring, upplevelseindustri eller turism det beror på vilket ordval du väljer. Målet för alla aktörer inom tillväxt är att uppnå det optimala resultatet.

Att bevara naturen i omgivningarna är allas ambition och underbara vyer är viktigt för själ och hälsa.

Lyssna på erfarna guider, människor som bor och verkar på plats är avgörande för att fatta de rätta besluten. Alla beslut som berör ett starkt och medvetet folk kräver att man lyssnar.

Ge möjligheten till förnyelse inbäddad i en vacker bruksmiljö!

Industrihistoria, medeltidshistoria, övrig historia, svenska industrins vagga, kulturarv, konst och unika platser finns i Bergslagen.

Om Visit Bergslagen kan bidra till att förstärka och förbättra resultatet för tillväxt i stället för järn och malm, som skapat välfärden i Sverige, är det av högsta vikt att vi samlar våra gemensamma krafter.

Det krävs unika platser och tidsenliga konferensbyggnader för att sprida kunskap.

Det är klokt att ta vara på historien, att skapa ett forum för att nå ut i Sverige, i Europa och i Världen.

Bergslagen har skapat historia och välfärd från 1100-talet till Sverige och världen. Nu har vi möjligheten att hamna på första plats inom turism. Arbetet med globalisering startar med att arbeta ”glokalt”, ett uttryck som står för entreprenörskap och nytänkande.

En konferensbyggnad i Ängelsberg med all kunskap och erfarenhet som finns i dess närhet kan ge en tillväxt som påskyndar näringsutvecklingen i Sverige.

Visit Bergslagen och Visit Mälardalen är två starka varumärken som bidrar med sina erfarenheter, kontakter till att stärka tillväxten i regionen.

Teamet samarbetar med Exportrådet sedan 2005 och vi når världen på ett utmärkt sätt. Det finns exportrådgivare i olika regioner i hela Sverige och i de flesta länderna i världen.

Visit Bergslagen ser fram emot att konferensbyggnaden byggs i Ängelsberg. Vi ser också fram emot att Medeltidsmuseet byggs på Nya Lapphyttan där besökaren upplever autentiskt hur den svenska välfärden grundades och byggdes upp.

Järnet har ersatts av turism med näringslivsutveckling, innovationer och entreprenörskap. Här finns unika platser som kan skapa upplevelser och stärka det gränsöverskridande arbetet.

Visit Bergslagen har påbörjat ett sam-arbete med ett världsarv i Mälardalen. Den här sommaren har vi knutit ihop kulturentreprenörer under järnframställningsveckan på Nya Lapphyttan, där även forskare del-tagit. Det saknas en konferensbyggnad och det är utmärkt att ett stort företag vill satsa i Bergslagen.

Visit Bergslagen forslas i dag ner via kanalnätet till Visit Mälardalen, liksom järnet en gång forslades ner till Mälardalen och ut i världen. Näringsliv och turism i olika branscher leder till en ny stark tillväxt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel