Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 jobb försvinner

Charkmästarn i Västerås har gått i konkurs för tredje gången. Den här gången tror konkursförvaltaren Leif Fagersand inte på en försäljning av hela verksamheten utan hoppas på att verksamheten efter delning ska kunna drivas vidare av nya aktörer.

Annons

De 30 anställda informerades på torsdagen efter att ägarna gett upp och själva begärt företaget i konkurs hos tingsrätten i Eskilstuna.

De hade försökt få ordning på ekonomin genom en rekonstruktion, men det gick sedan inte att få ihop ett ackord, en överenskommelse med fordringsägarna.

– Det är full beläggning och jag kommer därför att köra vidare till någon gång i maj, säger Leif Fagersand på Advokatbyrån Norman Fagersand.

Han har redan kontaktats av personer som är intresserade att ta över delar av verksamheten och som han bedömer som seriösa spekulanter. 

Här görs både egna produkter och för beställare, charkprodukter, mest korv och skivat, deli med sallader och smörgåsar och konsumentförpackat kött. 

Leif Fagersand kan ännu inte säga hur stora skulderna är.

– Vi håller på och förtecknar tillgångarna. Jag vet att det finns lån till Nordea för runt fem miljoner, hyresskulder och leverantörsskulder.

En orsak till konkursen kan för stora och inte helt ändamålsenliga lokaler vara, tror han.

Mer läsning

Annons