Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

47 bort på Bombardier

47 tjänster inom administrationen i Västerås försvinner när Bombardiers servicedivision förändrar sin organisation.

Annons

Målsättningen från företagets sida är att ingen av de anställda ska behöva sägas upp. Några varsel har inte heller lagts.

Förhandlingarna om den nya organisationen är i full gång, och man hoppas att allt ska vara klart före jul

Den föreslagna förändringen av organisationen innebär att man går från en landsorganisation, där mycket av verksamheten varit centraliserad till Västerås, till en mer regionstyrd. Servicekontoren i Gävle, Göteborg och Stockholm får en större och viktigare roll. Ledningen för divisionen blir dock kvar i Västerås.

– Organisationsförändringen innebär att vi tar bort en antal chefsled i Västerås, säger Jonny Hedberg, informationsdirektör på Bombardier i Sverige.

Omorganisationen är ännu inte helt genomförd och Jonny Hedberg hoppas att man ska hitta andra lösningar för de anställda än uppsägningar.

– En del kommer att erbjudas avtalspension, vissa får nya arbeten inom andra delar av företaget och övriga kommer att erbjudas avgångs-vederlag, säger han.

Birgitta Chapman, som är fackförbundet Unionens representant på Bombardier, bekräftar att förhandlingarna pågår men vill inte uttala sig förrän det är avslutade.

Blir ni klara före jul?– Vi hoppas det, svarar hon.

Mer läsning

Annons