Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokat anmäler företagare

När konkursförvaltaren, en erfaren Västeråsadvokat, undersökte konkursboet var det mycket som inte stämde.

Annons

Företaget i byggbranschen, ett mindre aktiebolag med lägsta möjliga aktiekapital 100000 kronor, ansökte om konkurs i oktober 2010 och försattes i konkurs samma dag vid Västmanlands tingsätt.

Konkursförvaltaren upptäckte omgående egendomligheter i företaget, där det bland tidigare ledamöter återfinns en man från Västerås som tidigare dömts bland annat för narkotikabrott.

Bland annat uppgav den man som tidigare varit styrelseledamot i bolaget, en man från Uppsala län, att han trodde sig enbart vara styrelsesuppleant och att han inte känner till vem som äger aktier i bolaget i fråga.

Bolaget visade sig ha exakt noll kronor i tillgångar, däremot en skuld på nästan 600000 kronor där hälften är skulder till ett telefon- och ett kreditföretag.

Styrelseledamoten uppgav vidare att det varken fanns maskiner, verktyg eller andra tillgångar i bolaget som skulle ha sysslat med personaluthyrning i byggbranschen.Någon sådan verksamhet synes inte ha skett.

Den enda verksamhet som tycks ha ägt rum är att några mobiltelefoner köpts in och använts så till den milda grad att skulder på hundratusentals kronor uppstått.

Konkursförvaltaren har inte hittat något som helst bokföringsmaterial från företaget, och har därför anmält företaget till åklagarkammaren i Västerås för misstänkt bokföringsbrott.

Mer läsning

Annons