Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler företag startas i Västmanland

Det startas allt fler nya företag i Västmanlands län. Under årets elva första månader har det startats 23 procent fler företag i länet jämfört med motsvarande period i fjol.

Annons

Under perioden januari-november i år har det startats 1 185 nya företag i länet. Detta att jämföra med 963 nya företag under motsvarande period 2009.

Av den färska statistiken i Nyföretagarbarometern, som tas fram av Nyföretagarcentrum och Bolagsverket, framgår att nyföretagandet ökar kraftigt i hela landet. Under årets elva första månader har det startats 57 993 nya företag i landet. Motsvarande period i fjol startades det 49 622 nya företag. Det betyder att uppgången hittills i år är 16,9 procent.

Under november månad var det en kraftig ökning av nya aktiebolag i landet. En orsak till detta är att aktiekapitalet sänkts från 100 000 kronor till 50 000 kronor. Dessutom har den lagstadgade revisionsplikten för mindre bolag avskaffats i syfte att minska den administrativa bördan.

- Vi ser det som mycket positivt att antalet aktiebolag ökar kraftigt och tar mark från framför allt handels- och kommanditbolag, säger Mats Evergren, marknadschef på Nyföretagarcentrum.

Han påpekar också att som det ser ut nu kommer det sannolikt att ha startats mer än 64 000 nya företag i landet under hela 2010.

Mer läsning

Annons