Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmiljöbrister hos flera företag

Arbetsmiljöverket har den senaste tiden genomfört ett antal inspektioner vid företag i Västerås. En del brister uppdagades, brister som nu måste åtgärdas.

Annons

Vid Music Lights i Västerås konstaterade inspektören att anställda kör truck utan att ha arbetsgivarens skriftliga tillstånd. Inspektören påpekar att truck endast får användas av dem som har dokumenterade och praktiska kunskaper för att använda den säkert.

Branzells Elektro-Diesel AB saknar aktuell skriftlig risk- och skyddsinformation för hälso- och brandfarliga produkter. Dessutom måste företaget identifiera de kemiska ämnen som används och bedöma riskerna för att de kan orsaka ohälsa eller olycksfall. Riskbedömningen måste dokumenteras.

Vid Tre-KÅ:s Billackering saknas skriftlig risk- och skyddsinformation för hälso- och brandfarliga produkter, Företaget måste också se till att arbetstagarna har tillgång till ändamålsenlig personlig skyddsutrustning, samt till ögonspolningsanordning.

Hos Carlströms Kött Chark AB har inspektören anmärkningar på två skärmaskiner. Företaget saknar också rutiner för organiserat arbetsmiljöarbete. Arbetsledning och arbetstagare har inte heller nödvändiga kunskaper för att kunna förebygga belastningsskador.

Mer läsning

Annons