Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilföretag trampar på gasen

Efter flera tuffa år som tidigare Saabhandlare väljer Björkmans Bil att satsa sig ur nedgången genom att köpa resterande 50 procent av dubbelt så stora Autopartnerkoncernen med storsäljaren BMW.
– Nu tar vi ett aggressivt grepp, säger Anders Björkman, ägare och vd för Björkmans Bil.

Annons
Nysatsar efter Saab. Anders Björkman, vd och ägare av Björkmans Bil AB, som det nya fusionerade företaget med Autopartnerkoncernen kommer att heta, tror på ljusare tider.

Han såg möjligheterna för BMW och startade redan 2004 Autopartner-koncernen tillsammans med en annan Saabhandlare för att genom köp komma över agenturen på flera orter. Företaget har också agenturen för Mini, Citroën, Mitsubishi och Fiat Groups fyra märken i Linköping, Växjö, Skövde och Kristianstad.

Björkmans Bil finns i Västerås, Hallstahammar, Ludvika, Hedemora, Avesta och Sala. För att möta tappet av Saab tog Björkmans Bil in nya märken och har i dag Opel, Peugeot, Chevrolet, Mitsubishi och Fiat Group, Men 2012 slutade med ett minus på nästan 7 miljoner.

Nu har Björkmans Bil, för en hemlig summa, med stöd av Almi Företagspartner och Handelsbanken, blivit ensamägare av Autopartner-koncernen. 2013 slutar därmed på plus.

Autopartner-koncernen hade 2013 en omsättning på över 600 miljoner mot 300 miljoner för Björkmans Bil, tillsammans runt 950 miljoner och 200 anställda.

Huvudkontoret flyttas efter fusionen till Linköping vilket kan innebära en personalminskning.

Mer läsning

Annons