Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cassandra Oil och Ragn-Sells inte överens – avslutar samarbetet

Cassandra Oil och Ragn-Sells avbryter samarbetet. Enligt bolagen har de inte kunnat komma överens om villkoren för en kommersiell expansion och rätten till Cassandras teknologi.

Annons

– Förhandlingarna strandade dels för att projektet inte tidsmässig framskridit som förväntat, dels för att Cassandra inte vill ge ensamrätt till någon samarbetspartner, kommenterar Cassandra Oils vd Anders Olsson i ett pressmeddelande.

Utvecklingsföretaget i Västerås, som med hjälp av egen patenterad teknik producerar olja av gamla däck och plastavfall, hade hoppats på fortsatta affärer med Ragn-Sells.

– Tillsammans med Ragn-Sells kommer vi upp i 30 000 ton olja om året, men tillsammans med andra källor i Europa siktar vi att komma upp i 100 000 ton olja per år närmaste åren, sa Anders Olsson till VLT i april i år.

Läs mer: "Har varit jobbigt att komma hit"

Både Cassandra Oil och Ragn-Sells, som jobbar med avfallshatering samt miljö- och återvinning, är dock öppna för att etablera ett nytt samarbete framöver.

– Från Ragn-Sells sida ser vi fram emot att återuppta samarbetet vid ett senare tillfälle som en av flera leverantörer till dem, säger Jonas Roupé, marknadschef för Ragn-Sells.

Det avbrutna samarbetet betyder att Cassandra Oil har friheten att ingå andra avtal på marknaden.

– Förhandlingar kommer nu att inledas med de kontakter vi redan har på de mest attraktiva marknaderna, menar Anders Olsson.

Annons