Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cassandra Oil säljer reaktor för nära 43 miljoner kronor: "Betyder mycket för oss"

Reaktorn som Cassandra Oil skulle leverera till Danmark under tidig höst förstördes i maj, i samband med den stora branden. Men nu har utvecklingsbolaget skrivit avtal med den danska partnern om en ny reaktor – för 42,8 miljoner kronor.

Annons

– Vi är naturligtvis glada för att vi nått det här avtalet med Reaktor APS, som är ett etablerat återvinningsföretag med många års erfarenhet av pyrolysteknik. Det här är ett viktigt steg. Nu får vi in nya pengar för att bygga en ny reaktor, säger Anders Olsson, vd för Cassandra Oil, till VLT.

Det var i maj i år som Anders Olssons experiment misslyckades. Exakt vad som orsakade branden är oklart, men faktum är att branden förstörde den reaktor som skulle levereras till Danmark i augusti.

Läs mer: Brand i industribyggnad – rökfyller stan

Läs mer: Branden kostade Cassandra Oil 44 miljoner kronor

Men nu har parterna skrivit på ett försäljnings- och inköpsavtal för en ny reaktor, en så kallad CASO-bearbetningsanläggning där gamla däck blir olja i andra änden, till ett pris av nära 43 miljoner kronor. Leveranserna av reaktorn kommer att ske i början av 2018.

– Det betyder mycket för oss att få in pengar föratt bygga en ny maskin. Vi kommer också att få pengar över, vilket är bra då försäkringsbolaget trasslar, säger Anders Olsson.

Läs mer: Cassandra Oil stämmer försäkringsbolag på 40 miljoner efter storbrand

– Vi finner Cassandras teknik enastående när det gäller kapacitet och säkerhet. Jag har faktiskt aldrig sett någonting så imponerande som CASO-tekniken, säger Flemming Jørgensen, vd för Reaktor APS, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons