Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chaufförer sökes i Västerås

Ett nytt transport-kontrakt med Ica innebär mellan 15 och 20 nya chaufförsjobb i Västerås.

Annons

Det är Maserfrakt i Borlänge som tagit hem kontraktet, men körningarna utförs av företaget Hedemora Miljö.

– Vi kör redan för Ica, men det nya kontraktet innebär en utökning och då förlägger vi hela verksamheten till Västerås, berättar Lennart Hedström, personalchef på Hedemora Miljö.

I dag har företaget tre bilar i Borlänge, en i Uppsala och en i Västerås. Dessa ska nu kompletteras med ytterligare tre nya bilar.

– Bilarna ska i princip rulla 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan, och det betyder att vi behöver tre chaufförer per bil, alltså sammanlagt 24 chaufförer, säger Lennart Edström.

Samtliga berörda har fått erbjudande om att följa med bilarna till Västerås, men det är osäkert hur många som kommer att nappa.

– Vi räknar med att behöva minst 15 nya chaufförer, kanske så många som 20, säger Lennart Edström.

Några problem att hitta kompetenta chaufförer lär det inte bli.

Pia Larsson på arbetsförmedlingen i Västerås berättar att det just nu finns 80 helt arbetslösa chaufförer med full behörighet i länet, varav 40 i Västerås. Dess-utom finns omkring 40 som i dag arbetar deltid och vill gå upp i tid.

Kontraktet med Ica handlar om transporter mellan företagets lager i Stockholm, Jordbro och Västerås samt till större butiker i Mälardalen. Den 20 februari ska bilarna börja rulla.

Det låter som snabba ryck?

– Inte alls, det är ovanligt gott om tid den här gången, svarar Lennart Edström. I bland kan man få nya uppdrag med bara någon dags varsel.

Mer läsning

Annons