Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

City Gross till Erikslund

City Gross väljer nu att etablera sig på Erikslund. Orsaken är förseningen för en planerad galleria på Hälla.

Annons
Plats för livsmedel. City Gross etablerar sig i den galleria som byggs i anslutning till det nya Ikeavaruhuset på Erikslund. Illustration: Ikano Retail Centers

För City Gross har Hälla hela tiden varit företagets första val. Tanken var att man skulle öppna en livsmedelsbutik i den tvåvåningsgalleria som fastighetsbolaget Klövern tänkte bygga vid Ringborregatan på Hälla.

– Men när det projektet gick i stå var vi tvungna att titta på andra alternativ, förklarar Jonas Andersson, detaljhandelschef för Bergendahlsgruppen som driver City Gross-butikerna.

Nu har företaget valt att flytta in i det köpcentrum som Ikano snart börjar bygga i anslutning till det nya Ikeavaruhuset på Erikslund. Butiksytan blir 10 000 kvadratmeter, en normal yta för en City Gross-butik, och inflyttningen är planerad till våren 2011.

Men City Gross har inte gett upp planerna för Hälla.

– Västerås är tillräckligt stort för två butiker, säger Jonas Andersson.

Thomas Cajander, chef för Klövern i Västerås, säger att planerna på en egen Hällagalleria tills vidare är lagda på is. Orsaken är konjunkturerna och den hårda konkurrensen, bland annat från Erikslund och nya Igor i centrum.

– När vi började planera vårt projekt kände vi inte till Ikeas flytt till Erikslund och den nya gallerian som skulle byggas i anslutning till möbelvaruhuset, förklarar Thomas Cajander.

En som gläds åt City Gross ändrade planer är Johan Lövqvist, centrumledare på Erikslund.

– Mycket positivt, säger han. Nu får vi tre starka aktörer på livsmedelssidan, Willys, Maxi och City Gross, Ökad konkurrens är alltid bra.

Mer läsning

Annons