Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har öppnat en ny sorts glassbar

Kusinerna och kompanjonerna Imad Mourad och Nabbe Nader har öppnat en ny sorts glassbar i centrala Västerås.

Annons
Driftiga kusiner. Imad Mourad och Nabbe Nader, som båda driver restauranger, har nu öppnat en glassbar tillsammans i Gallerian. FOTO: BO LUNDKVIST

I princip handlar det om att kunderna kan skräddarsy sina egna favoritglassar.

Sju olika sorters glass och ett 70-tal tillbehör kan mixas till ett närmast oändligt antal olika kombinationer.

En ovanlig lösning är också att glassen och tillbehören mixas på en stor granitskiva som är nedkyld till mellan 14 och 18 grader under noll. På så sätt är det ingen risk att glassen smälter under själva mixningen.

Idén fick Imad Mourad under en resa utomlands. Där är konceptet inte helt ovanligt men har ännu inte kommit till Sverige. Inte förrän nu.

– Jag förstod direkt att det här var något för Sverige också, säger han.

Men det var inte helt lätt att få till det. Det frysaggregat som behövs för att hålla granitskivan tillräckligt kall var omöjligt att få tag på.

– Vi fick konstruera ett eget, berättar Nabbe Nader.

Båda två, som förutom att de är kusiner och kompanjoner också är bästa vänner, har gedigen erfarenhet från branschen. Nabbe Nader driver restaurang i Surahammar och Imad Mourad i Västerås.

Det utländska konceptet har dock inte plankats rakt av.

– Vi satsar på svenska tillbehör och smaker, som smågodis, kakor, mumsmums och kanelbullar, säger Nabbe Nader.

De är övertygade om att det finns en marknad för deras glassbar, som döpts till Galna Glassen, och de är inte främmande för att öppna fler glassbarer i framtiden.

– Nu testar vi några månader, och om det går bra fortsätter vi satsningen, säger Imad Mourad.

– Vi har också ett bra samarbete med våra glassleverantörer som verkligen tror på vårt nya koncept.

Mer läsning

Annons