Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallande småhuspriser i Västmanland

Priserna på småhus i Västmanlands län föll med en procent under perioden juni-augusti i år jämfört med föregående tremånadersperiod.

Annons

Västmanland är tillsammans med Västernorrland och Västerbotten de enda län som haft sjunkande priser den senaste tremånadersperioden.

För hela landet är prisökningen två procent under motsvarande jämförelseperioder, enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Dalarna är det län som haft den största prisökningen. Uppgången är hela sju procent.

Medelpriset för ett småhus i Västmanlands län under den senaste tremånadersperioden, då det gjordes 473 småhusaffärer, var 1 665 000 kronor, vilket således är en nedgång med en procent jämfört med föregående tremånadersperiod. På årsbasis har dock huspriserna i Västmanland ökat med fyra procent.

I Västmanlands största kommun, Västerås, bytte 249 småhus ägare under den senaste tremånadersperioden. Snittpriset var 2 159 000 kronor. Det är en ökning med en procent jämfört med föregående tremånadersperiod och på årsbasis har småhuspriserna i Västerås ökat med fem procent.

Medelpriset på ett småhus i hela landet var 2 024 000 kronor under perioden juni-augusti i år. Det är en ökning med två procent jämfört med föregående tremånadersperiod och på årsbasis är ökningen sex procent.

KENNETH JOHANSSON/NA Media

Mer läsning

Annons