Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först ut när Sigma öppnar mot torget

Sedan förra veckan är Sigmahusets nya fasad mot Stora torget blottlagd efter ett halvt års ombyggnation. Än finns att göra invändigt i flera lokaler, men kiosken Myway är klar att öppna redan på fredag.

Annons
fräscht och fint. Ägaren Samira Nori  gillar de stora glasytorna utåt både Sigmatorget och Stora torget. Hon får hjälp med inredningen av Patrik Moberg och Peter Nord från Butikskonsult. I bakgrunden står hennes man Naveed Zemarai och monterar en hylla.

Kiosken låg tidigare vid galleriaentrén till Sigma från Stora torget men när ombyggnationen blev ett faktum fick de tillfälligt flytta till ett annat läge i huset, med ingång ut mot Torggatan (Sigmatorget).

– Det har varit sämre där, helt klart. Omsättningen har gått ner, säger Samira Nori som driver kiosken som franchiseföretagare.

– Jag har längtat länge till att öppna i de här nya lokalerna och funderat mycket på hur det kommer att se ut. Nu känns det jättebra. Läget är perfekt här i hörnet och överhuvudtaget är ombyggnationen wow för alla, säger hon och ler.

Hon fick tillgång till lokalen i går och redan klockan 8 var arbetare på plats för att montera ihop den nyinköpta inredningen, som följer ett särskilt Myway-koncept där signalfärgen är limegrön.

Den totala ytan är 46 kvadratmeter och det gäller att maximera utrymmet så att bland annat chips, dricka, nötter, tidningar, lösgodis, kaffe och korv får plats. Dessutom några sittplatser där kunderna kan slå sig ner.

– Visst är det pirrigt med nya lokaler. Man vet inte vad som händer men samtidigt känner vi oss säkra. Det här blir bra, säger Samira Nori.

Sigmahuset i centrala Västerås.

Nya Sigmahuset

Ombyggnationen av Sigmahuset gör att alla butiker nu har ingång från utsidan längs respektive sida. Gallerian inuti är borta.

Totalt har cirka 12 000 kvadratmetergjorts om under hela ombyggnationen och runt 1 300 kvadratmeter är fortfarande outhyrda.

På sidan som vetter mot Stora torget kommer – förutom Myway – inredningsbutiken Tinzimara att öppna (under april), Öhrmans konditori återvänder (under maj) och O’Learys slår upp sina portar i september.

Mer läsning

Annons