Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada Hatten vill utveckla barn genom lekar och bus

Barn med olika funktionsnedsättningar ska få möjlighet att träffas, lära känna varandra och utvecklas tillsammans via aktiviteter. Det är affärsidén som UF-företaget Glada Hatten tagit fram.

Annons
Glada Hattens syfte är att deras tjänster ska bidra till att barn med olika funktionsnedsättningar får ett större utbud av aktiviteter. ”Barnen ska få ha roligt tillsammans och vara en i mängden”, säger vd:n Sofie Jonsson.

– Vi vill framhäva den här gruppen barn, och jag tror att vi träffar rätt med tjänsten genom vår affärsidé, säger vd:n Sofie Jonsson som tillsammans med klasskamraterna i tvåan på ABB Industrigymnasium Louise Kvarforth och Viktor Danielsson startat Glada Hatten.

Tanken är att UF-företaget ska arrangera totalt sju olika aktiviteter under våren för barn med funktionsnedsättning, med start i början av februari.

– Första aktiviteten blir lek och bus i ABB-hallen, där vi har vår bas. Sedan är målet att köra varannan söndag, mellan en och två timmar.

Företaget drar inte på sig några kostnader av större mått, utan tjänsten finansieras av sponsring från de olika aktivitetsställena, menar hon.

Har ni utbildning för att driva de här aktiviteterna?

– Nej, men vi är övertydliga i vårt formulär vid anmälan. Där ska såväl barnen som föräldrar/målsmän sätta sina underskrifter.

Trion har stora förhoppningar om att prisas vid olika tävlingar i år, då framför allt som årets tjänst bland UF-företag.

– Vi har fått mycket bra respons från både lärare och andra, säger Sofie Jonsson.

Mer läsning

Annons