Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God bilvård årets vinnare

För fyra-fem år sedan kom bröderna Ranin och Rami Kada från Irak. I dag är de framgångsrika svenska företagare i en tuff bransch.

Annons
Tacksamma. ”Utan våra föräldrar, Saeid och Layla, hade vi inte klarat det här”, förklarade bröderna Ranin och Rami Kada, här flankerade av stolta föräldrar, när de fått diplom, prischeck och blommor.Foto: Jan Ernheimer

Och för det blev de vid en ceremoni på Västerås slott på fredagen utsedda till ”Årets nybyggare” i Västmanlands län, i kategorin ”Nystart”.

Samtidigt fick Nihad Demirci, se artikel här intill, priset i kategorin ”Pionjär”.

För bröderna Kada har tiden sedan de 2010 lånade ihop en miljon kronor av vänner och släkt, köpte en inarbetad firma, Addes Bilvård, skapade med den som bas firman Prolux Bilvård HB på Tunbytorp, och ständigt fått fler och fler nöjda kunder, inneburit hårt arbete:

– Vi jobbar mest med bilfirmor här i Västerås som kunder, säger Ranin Kada och fortsätter:

– Vår målsättning har sedan starten varit att göra det bästa jobbet och få nöjda kunder på det viset. Vi kan inte tävla med priset även om vi försöker att ligga ”i mitten” om man jämför priser, men för att få nya kunder måste vi se till att de som är kunder hos oss berömmer vårt arbete.

Som alla egna företagare arbetar bröderna mycket hårt, tillsammans med en anställd. Framtidsplanerna inbegriper ytterligare en anställd samt köpa lokalerna och kanske någon intilliggande lokal för att få plats med verksam-heten när kunderna strömmar till.

Priset Årets nybyggare delades ut av landshövding Ingemar Skogö, i närvaro av representanter från Almi Företagspartner, länsstyrelsen och SEB som suttit i juryn och utsett bröderna Kada bland många kvalificerade.

Mer läsning

Annons