Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God korv gav guld

Sveriges godaste varmrökta korv tillverkas i Västerås. Det tycker experterna i juryn för årets chark-SM.

Annons
Kan chark. Richard Söderström och Karl-Gustav Karlsson från Carlströms chark tog emot priset för den goda korven

Västeråsföretaget Carlströms kött chark blev svensk mästare i en av klasserna på Chark-SM som avgjordes i Göteborg i veckan. Företaget knep första platsen i klassen tjock varmrökt småkorv med korven Paparazzi.

– Det här känns otroligt stort och ett erkännande åt vår duktiga och erfarna personal, säger Richard Söderström, vd på Carlströms.

Även Carlströms grillkorv, isterband och rökta sidfläsk vann medaljer i tävlingen som anordnas vartannat år och avgörs i sexton olika klasser.

Senast Carlströms vann i tävlingen var 2002. Guldmedaljen i årets svenska mästerskap ska nu användas i marknadsföringen för att nå nya kunder.

– Vi är ju ett väldigt lokalt företag men vill vi marknadsföra oss utanför Västerås så är det här ett bra sätt, säger Richard Söderström.

Mer läsning

Annons