Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon matar kunderna

Viktorija Andersson lagar mat till alla som vågar testa nytt.

Annons

Hon har jobbat 13 år i livsmedelsbranschen. Men inte förrän hon hamnade i charken på Coop kändes det helt rätt.

- Här har jag det verkligen bra. Det bästa är när man får någon att testa något nytt, säger Viktorija och skivar upp lite rökt korv.

Själv har hon mängder av personliga favoriter framför sig. Det är framförallt skaldjuren hon har svårt att hålla sig ifrån.

- De där gröna musslorna är nog det godaste som finns.

Sen i augusti har hon jobbat i charkdisken. Snabbt utvecklade hon egna knep för att få kunderna att testa ny mat.

- Egentligen stoppar jag bara saker i munnen på kunderna, då kan de inte säga nej.

En stor variation av kunder strömmar till. Det är allt från stressade föräldrar som vill slippa laga mat, till yngre grabbar som vill ha en korv som passar till öl.

När det väl lugnat ner sig med kunder skär hon upp ytterligare lite skinka.

Tröttnar du aldrig på att jobba med mat?- Nej, verkligen inte. Ta en skinkbit nu.

Mer läsning

Annons