Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen strejk på Westinghouse

Det blir ingen städstrejk på Westinghouse i Västerås. Arbetsgivare och fack har kommit överens.

Annons

Under onsdagskvällen kom pressmeddelande om att fackförbunden Fastighetsanställdas förbund och Seko tecknat avtal med arbetsgivarsidan Almega Tjänsteförbunden avseende serviceentreprenad.

Det nya avtalet omfattar städare som arbetar inom privata städföretag och gäller från 1 juni 2010 till och med 31 maj 2012 och ger en löneökning under avtalsperioden med 970 kronor per månad fördelat på 457 kronor 1 augusti i år och 513 kronor 1 juli 2011. Lägstalönerna höjs lika mycket.

- Det är en särskild styrka att vi fått upp lägstlönerna lika mycket som övriga utgående löner, säger Fastighets förbundsordförande Hans Öhlund.

I och med avtalet avbryter de båda fackförbunden därmed de varslade stridsåtgärder som skulle ha trätt i kraft i morgon, torsdag klockan 08.00 och omfattat städningen på flera stora företag och verksamheter.

Bland de företag och verksamheter som nu slipper strejken finns Westinghouse i Västerås, Astra Zeneca i Södertälje och Mölndal, TV-kända varuhuset Gekås i Ullared samt Kulturhuset Sergels Torg i Stockholm.

Mer läsning

Annons