Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbmässan möjligheternas värld

På tisdagen var det åter dags för den välbesökta rekryteringsmässan. På årets mässa var gruvnäringen ett hett tema. ”För oss i Pajala är mässan ett sätt att visa att vi är med på banan”, säger Lena Jatko, kommunchef i Pajala.

Annons
Tobias Simonsen från Västerås ser en spänning med att jobba långt nere i en gruva. Han skulle gärna flytta till Pajala om det inte vore för familjen. Här samtalar han med Klas Englund Sandlund, HR specialist på gruvbolaget Northland Resources.

På årets mässa fanns över 150 företag med rekryteringsbehov. Drygt 50 utbildningsanordnare var representerade och till Småföretagartorget kom ett tiotal företag. Årets stora tema var gruvnäringen och på plats för första gången var Northland Resources som är ett internationellt gruvbolag verksamt i Pajala. Företaget hoppas genom sitt deltagande hitta ny arbetskraft till gruvan i Kaunisvaara.

– Det sker en generationsväxling inom näringen och fram till 2015 har vi ett stort behov av att anställa uppemot 400 personer, säger Klas Englund Sandlund, HR specialist på Northland Resources.

Mer läsning

Annons