Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jula bygger ut

Jula bygger ut sitt varuhus på Erikslund. Med två nya butiker blir varuhuset dubbelt så stort som det är i dag.

Annons

Jula har funnits på Erikslund sedan 1996. Julavaruhuset där även Willys är hyresgäst bygger ut söderut mot E 18.

– Vi ser att vi behöver göra ett ansiktslyft av fastigheten och gör en omfattande ombyggnad. Tanken är att öppna delar av fastigheten med ny skepnad 2013, säger Johan Carlberg, fastighetschef på Jula.

I området mot E 18 fanns det tidigare tre kraftledningar som sammanförts till en kraftledningsstolpe. Det har frilagt ytor där bygget kan ske. Även närliggande byggvaruhuset Bauhaus har bestämt sig för att bygga ut som VLT tidigare berättat.

Enligt ansökan om bygglov som Jula lämnat in till Västerås stad ska matvarubutiken Willys lokaler inte utökas. Däremot byggs Jula ut med cirka 1 000 kvadratmeter.

Men framför allt byggs det två nya butiker på sammanlagt 6 600 kvadratmeter i anslutning till Willys och Jula. Det innebär att Julavaruhusets affärsyta fördubblas jämfört med i dag.

Vilka butiker som ska flytta in och hur många anställda butikerna ska ha är Jula än så länge hemlighetsfulla om.

– Vilka butiker det blir kan jag inte kommentera i dagsläget. Nyanställningar vill jag inte gå in på. Men blir det en utökning med 6 000 kvadratmeter så blir det ju också ytterligare arbetstillfällen, säger Johan Carlberg.

Mer läsning

Annons