Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klövern satsar i gamla Ikeahuset

För 175 miljoner kronor köper fastighetsbolaget Klövern det före detta Ikeahuset på Hälla. Men någon konkurrent mot Erikslund siktar de inte på att bli.

Annons
Byggarbetsplats. Den övergripande ombyggnationen av det före detta Ikeahuset på Hälla pågår för fullt men ska vara helt klar under hösten. Därefter anpassas lokalerna efter de hyresgäster som flyttar in.

Under flera månader har en ombyggnation pågått och den kommer att fortlöpa enligt plan, trots att fastigheten – som heter Köpmannen 5 – byter ägare i och med att Ikea fastigheter säljer till Klövern.

– Vi tror starkt på det här, som ett starkt handelsläge för närområdet. Västerås är en prioriterad ort för oss att investera i eftersom vi har fokus på regionstäder, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern.

Det kommer att bli lokaler där alla ingångar blir utifrån. Ingen galleria.

– Det blir dagligvaruhandel dit man kommer någon gång per vecka och inte ett ställe där man strosar en hel lördag.

För närvarande finns tre hyresavtal klara: Systembolaget, Rusta samt Willys. De kommer att uppta knappt 7 000 av de totalt cirka 16 500 kvadratmetrarna men Rutger Arnhult tror inte att det kommer att bli problem att hitta ytterligare hyresgäster.

– Det är jättestark efterfrågan och läget känns rätt, i en del av Västerås där staden håller på att växa.

Den pågående ombyggnationen beräknas vara klar under hösten och första hyresgästerna öppnar sina butiker i månadsskiftet augusti-september i år.

Mer läsning

Annons