Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mediamarkt i nytt samarbete

Mediamarkt på Erikslund har startat ett nytt samarbete med Noblessa kök. I butiken har också sex kompletta kök byggts upp för allmän beskådning. Butiken har också möblerat om hela sitt utbud för att det ska bli lättare att hitta.

Annons
TeknikfrälSt. Stefan Magnusson, varuhuschef på Mediamarkt ser fram emot samarbetet med Noblessa kök.Foto: Per G Norén

västerås. Elektronikkedjan Mediamarkt storsatsar nu på butiken i Erikslund. En ommöblering av varorna i butiken ska göra det lättare för kunderna att hitta det de söker. Samtidigt har det dragits ner betydligt på affärens ytor och därmed en lägre hyra.

Anna Sjödin, kommunikationschef och Stefan Magnusson, varuhuschef, visar runt i butiken.

– Vi har krympt butiken och optimerat ytan så att den anpassas till dagens verksamhet. Vi hade väldigt stora öppna ytor förut, säger Stefan Magnusson.

Det som säljs allra mest på Mediamarkt för tillfället är smartphones och surfplattor.

Affären har haft öppet under hela ombyggnadstiden och för att fira nyöppningen kommer de att sälja utvalda produkter till billiga priser. När VLT besökte affären var det full fart med att greja det sista inför nypremiären.

– Det blir en total uppgradering till tekniken av i dag. Vi har alla kameror framme så att de går att testa och personalen är beredda på att visa olika lösningar, säger Stefan Magnusson.

Stefan visar på ett nytt sätt att ta fram bilder på fotopapper direkt från en mobiltelefon.

– Vi har en ny typ av informationskanaler nu och vi vill gärna visar våra kunder hur det fungerar.

Vi går runt i butiken och Stefan visar upp Noblessas kök som upptar en del av affären.

– Vi har gjort en total omflyttning i hela lokalen. Här är tv-avdelningen. Nu är det 55 tums tv som gäller. De blir bara större och större.

Vi går vidare i butiken och Stefan och Anna visar upp en bland de sista inkomna varorna. En 3D-skrivare.

– Med den kan man göra det mesta. Tandimplantat, hjärtklaffar och andra hälsoprodukter. Enda begränsningen är fantasin. Vi vill optimera varuhuset och visa den senaste tekniken. Vem vill inte ha en robotdammsugare hemma.

Storsatsningen är ett sätt att vända en negativ trend. Enligt det senaste bokslutet 19 miljoner kronor back och hade minskad omsättning.

Mediamarkt utbildar också sin personal kontinuerligt. Branschen med hemelektronik växer ständigt och nya produkter kommer hela tiden och nu kan man alltså köpa ett komplett Noblessakök under samma tak som Mediamarkt.

– Det här är viktigt för oss och många har visat sitt intresse. Den största skillnaden är att det ska vara lätt för kunderna att handla och erkänner att han är en tekniknörd själv.

Mediamarkt har 70 personer anställda i Västerås. Sammanlagt har butiken cirka 40 000 artiklar.

Ommöblering. Alla varor på Mediamarkt har flyttats och fått  en bättre exponering till glädje för kunderna.

Mer läsning

Annons