Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljardaffär i centrum– Boultbee säljer allt

Fastighetsbolaget Boultbee säljer Punkt och Gallerian till det globala företaget Carlyle Group. Köpesumman är närmare en miljard kronor.

Annons
Miljardinvestering. Thomas Lindström, Nordenchef för Carlyle Group, står utanför Punkt och Gallerian som hans företag har köpt av Boultbee för en köpeskilling på närmare en miljard.

Förmodligen en av de största fastighetsaffär som hittills gjorts för gallerior i centrala Västerås.

Thomas Lindström, Nordenchef för Carlyle Group, anser ändå att köpesumman på nästan en miljard är ett attraktivt pris för de båda köpcentrum Punkt och Gallerian.

Den tidigare ägaren fastighetsbolaget Boultbee har ekonomiska problem och drivs med stora underskott.

Vad är det som säger att ni lyckas bättre?

– Jag vill inte yttra mig om tidigare ägare. Det jag vet är att vi är duktiga på att äga och förvalta köpcentrum och har tidigare erfarenhet av det.

–Dessutom har vi lagt en stor budget för att investera i renovering och modernisering av fastigheterna. Syftet är att skapa attraktivare gallerior. Vi tror också att det går att öka omsättningen och trivseln för de hyresgäster som har verksamhet i lokalerna.

Varför köper ni fastigheter i Västerås?

–Det är en stor stad, en tillväxtort, som är intressant för framtiden. Här finns högskola samt bra och trygga företag. Stan ligger i framkant vad det gäller teknik-företag.

–Västerås har dessutom ett bra geografiskt läge nära Stockholm som i det här sammanhanget är en fördel.

Hur då?

–Det är nära till Västerås från Stockholm. När tågen fungerar så tar det endast 50 minuter, säger han .

Erikslund och Hälla är stora köpcentrum. Erikslund växer enormt just nu, i och med etableringen av det nya Ikea. Det har gjort att butikslokaler gapar tomma i stan.

Ser du ingen risk att den utvecklingen fortsätter?

–Nej, inte alls. Rent miljömässigt är det mycket bättre att handla i city än att ta bilen ut ur stan. Men det kräver förstås att innerstaden görs levande och trevlig, med butiker och kafér. I det jobbet kan vi hjälpa till.

Enligt Thomas Lindström har Carlyle Groups intresse för Sverige ökat på senare tid.

–Carlyle är ett amerikanskt globalt företag som investerar i hela världen. Det finns en stark tro på Sverige. Den svenska ekonomin går mycket bra och det är tryggt att investera här. Det känns oerhört spännande, säger Thomas Lindström och fortsätter.

– Jag tycker Västerås centrum är mysigt och promenadvänligt. Det är inga långa avstånd utan det går att promenera genom hela city-kärnan.

Carlyle Groups övriga fastigheter i Sverige finns i Stockholm och Kungsbacka. Ägartillträdet till Punkt och Gallerian sker den 16 maj.

Mer läsning

Annons