Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst 100 nya jobb

Företaget Regenersis Nordic, tidigare Anovo Nordic, koncentrerar sin svenska verksamhet till Västerås. Det betyder minst 100 nya arbetstillfällen.

Annons

I dag har företaget 207 anställda, samt 30 inhyrda från ett bemanningsföretag, på fyra produktionsorter runt om i landet.

– Vår bedömning är att vi måste koncentrera verksamheten till en ort, och vi har valt Västerås, säger företagets vd Roger Engström.

I fredags i förra veckan varslades 106 anställda i Kristinehamn, 16 i Gävle och 5 i Nacka om uppsägning. Förhandlingar väntas börja inom kort och en löntagarkonsult ska kopplas in.

– Vi hoppas att flytten kan göras i slutet av hösten, säger Roger Engström.

De anställda på de berörda orterna kommer att erbjudas anställning i Västerås.

Regenersis reparerar hemelektronik, bland annat mobiltelefoner och bärbara datorer. 90 procenten handlar om garantireparationer, man har kontrakt med företag som Media Markt, Siba samt alla tillverkare av de mobiltelefoner som finns på den svenska marknaden.

Företaget har haft stora ekonomiska problem de senaste åren. Så sent som i höstas hade Regenersis 353 anställda.

– Förklaringen är att kvaliteten på produkterna har blivit bättre, säger Roger Engström. Dessutom väljer allt fler att köpa nytt i stället för att reparera.

I Västerås har Regenersis 6 500 kvadratmeter stora lokaler på Finnslätten, Roger Engström gör bedömningen är tillräckligt stora även när all verksamhet koncentreras till Västerås.

Antalet anställda på Regenersis i Västerås kommer mer än fördubblas.

Mer läsning

Annons