Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu fattas bara kunderna

I morgon, torsdag, slås portarna upp till den nya stora gallerian mellan Ikea och City Gross på Erikslund i Västerås.

Annons
Förväntansfull. Therese Karlsson, marknadskorrdinator på Erikslund Shopping Center, laddar upp inför morgondagens öppning.

In i det sista arbetas det intensivt, putsas, fejas och plockas upp, för att allt ska står klart när kunderna kommer. Hela anläggningen, som officiellt heter Erikslund Shopping Center, är nu helt klar och rymmer 71 butiker.

Från början var det tänkt att det skulle bli upp mot 100 butiker på de 30 000 kvadratmetrarna, men några butiker har tagit större ytor och vissa lokaler är fortfarande outhyrda. Men det är inget som oroar marknadskoordinator Therese Karlsson, det finns gott om intressenter. Det viktiga är att man kan bibehålla den bredd och mix av butiker som man bestämt sig för, och man vill försäkra sig om att få stabila hyresgäster.

– Det är bättre att det blir rätt än att det går fort, förklarar hon.

Det är butiker inom mode, heminredning, sport och teknik som dominerar, ett medvetet val redan när anläggningen planerades.

– Dessutom har vi satsat på att vara familjevänliga, säger Therese Karlsson. Vi har två lekplatser och ett familjerum där mammor kan dra sig tillbaka när de ska amma eller behöver ha lite lugn och ro tillsammans med barnen.

Anrika Ryns, med mer än 100 år på nacken, har valt att etablera sig i Erikslund Shopping Center.

– Det här blir vår tredje butik, berättar ägaren Ulf Antman. Tidigare har vi en butik på Hantverkargatan i centrum och en här på Erikslund, i fastigheten vid Ica Maxi och Systembolaget.

– Det är många som undrar om vi verkligen ska ha två butiker på Erikslund, och det kan jag försäkra alla om att det ska vi ha.

Ulf Antman ser fram emot premiären med stora förväntningar.

– Just nu känns det otroligt bra, säger han. Det här kommer att bli en fantastisk anläggning, det ska verkligen bli spännande när vi öppnar.

Flera butiker som tidigare inte varit representerade i Västerås öppnar i Erikslund Shopping Center, en är House of Västerås. Det är en butik för heminredning och har tidigare butiker i Norrköping och Örebro, då naturligtvis med respektive stad i namnet.

– Jag tror stenhårt på den här gallerian, säger butikschefen Fredrik Gustafsson. Folk är bekväma och vill ha parkeringsplatser på nära håll och många affärer under ett och samma tak.

En annan nykomling är Kennedies, en modebutik för män, med tonvikt på jeans. Första butiken startades i Örebro för drygt två år sedan och den här på Erikslund är nummer två.

– Jag tror att vi har en bra chans att hävda oss, säger Christian Pennerborn som är en av ägarna. Tittar man sig runt omkring i alla stora köpcentra ser man att de flesta butiker tillhör rikstäckande kedjor.

– Det finns utrymme för en mer personlig butik som vår, vi har hittat vår egen nisch.

Spanska modekedjan Desigual har också hittat till Västerås och Erikslund.

– Det här är vår åttonde butik i Sverige, och självklart ska vi finnas på plats i en av Sveriges största städer, säger kedjans Sverigechef Jennie Johansson.

Det är även väl sörjt för det lekamliga, det finns sammanlagt nio kaféer och restauranger.

Mer läsning

Annons