Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du beställa vin direkt i butiken

City Gross kunder kan nu inte bara få tips på passande vin till olika rätter. De kan även beställa vinet och sedan få det levererat till en terminal i stan.

Annons
Skannar koden. Butikschef Thomas Samuelsson, City Gross, visar hur kunderna nu kan få recept baserade på olika råvaror i butiken direkt i sin mobiltelefon. Samtidigt ges tips om vilka viner som passar till den rätt som valts. ” Vinet hämtas inte här men på utlämningsställen i stan och man måste visa leg”, säger han.

Sedan tidigare finns möjligheten att få vinleveranser samtidigt med beställd matkasse från City Gross.

Nu går butikskedjan ett steg längre och erbjuder alltså kunderna att få vin levererat utan matkassebeställning. Det är ett samarbete med den danska vinleverantören Winefinder.

Kunderna kan skanna så kallade QR-koder med mobilen vid olika kategorier varor i butiken och då få receptförslag och tips på vilka viner som passar till just den rätten.

– Man kan även skanna via vår hemsida. Först måste man ha en app och den är gratis. Dessutom måste man registrera sig för att få beställa vin, berättar Thomas Samuelsson, butikschef, City Gross.

Han tillägger att det ännu inte finns så många recept på appen, däremot på hemsidan.

– För att få kvittera ut leveransen av vin måste kunden visa leg. Betalar gör man via faktura, autogiro eller med kort.

Jet Pac heter företaget som levererar vinet.

– Vinerna kostar från 90 kronor och uppåt, säger Thomas Samuelsson.

Det här är ett pilotprojekt och ska utvärderas efter två månader.

– Vi vill sälja mat, vinet är ett komplement.

Systembolaget har tidigare varit kritiskt till att man via City Gross kan beställa viner. Att City Gross numera även tipsar om viner i butiken vill Systembolagets presschef Lennart Agén inte kommentera i nuläget.

– Vi behöver ta reda på mer fakta i frågan, därför kan vi inte kommentera.

På butikshyllorna. Skanna koden och få recept, inköpslista och vintips kan kunden inte bara göra via skyltarna i butiken utan även direkt via butikens hemsida i sin dator.

Mer läsning

Annons