Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny klädbutik har öppnat i Igor

En klädbutik med tyngdpunkt på skandinaviska märken har öppnat i Igorgallerian. Fokus ligger på kvalité och trend.

Annons

Julia Bergqvist, 23 år, är en av butikssäljarna i nyöppnade Spirit Stores. Hon beskriver kläderna som eleganta och tycker att de passar till både unga och äldre.

Spirit Stores heter den nya affären. Den är inrymd i två lokaler som länge stått tomma på Igors övervåning. Det medför att gallerians övre plan fått mera liv.

Butikschefen Alexander Kastell är glad över de ljusa och rymliga lokalerna. Spirit Stores säljer både dam- och herrkläder med ett utbud som lutar åt det eleganta. Street-kläder finns, men det är "dressad" street. Kända märken som Filippa K och Stenström hör till flaggskeppen, liksom Dry Lake och Hope. Även de två senare är svenska.

– Vi kommer att erbjuda made to measure, vilket innebär att man kan designa skjortan efter sina egna mått. Då hjälper vi i butiken till att ta alla måtten, säger Alexander Kastell.

Det är Alexander Kastell och fem övriga anställda som jobbar i butiken. Julia Bergqvist är en av butikssäljarna. Hon har bara hunnit arbeta en knapp vecka, men trivs redan.

– Det är kul. Jag gillar kläderna. Och då blir det mycket enklare att sälja dem, säger Julia Bergqvist, vars favoritmärke är Dry Lake.

– De gör så fina klänningar.

Julia Bergqvist i samspråk med kunderna  Leo Öberg och Albin Clase, båda Västerås.

Ny butik i Igor. Under lång tid gapade två lokaler på övre våningen i Igorgallerian tomma. Nu har Spirit Stores flyttat in.

Svenskt märke.  Spirit Stores säljer kläder av många  skandinaviska märken som till exempel  svenska Hope. I bakgrunden skymtar butikschefen Alexander Kastell.

Mer läsning

Annons