Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röran på stan borta i augusti

En framsynt investering för att se till att centrumhandeln inte störs av tunga transporter sätter nu cityhandelns och besökarnas tålamod på prov.

Annons

Det är den läckande varutunneln som går under jord i city, som gör att byggtiden för Gå-Cityprojektets omdaning av centrum tar hela tio månader.

– Vi har verkligen legat på för att det ska gå så fort som möjligt. Självklart får handeln känningar av byggarbetena även om byggarna försöker vara så tillmötesgående de kan,säger Maria Fors, vd för Västerås Citysamverkan.

Det är fastighetsägarna och Västerås stad som betalar kalaset. Men butiksägarna har varit med från start. De får ett informationsbrev varje vecka och bjuds in till ett frukostmöte varje månad.

– Varenda sten måste tas bort. De flesta har haft inställningen att vi måste göra det här för att inte tappa handel, säger Maria Fors.

– Visst har den dåliga framkomligheten påverkat handeln. Det ser vi på siffrorna, säger Ann-Sofie Svennberg, marknadschef för EFM på Citygalleriorna i Västerås.

Så på det sättet är också handeln med och betalar menar hon.

– Men arbetet är nödvändigt. City behöver den här förändringen.

I augusti ska allt vara klart.

– För oss är det viktigt att arbetet är helt klart innan den nya gallerian på Erikslund öppnar i höst, säger Maria Fors.

Mer läsning

Annons