Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scania och Northvolt i samarbete – investerar närmare 100 miljoner kronor

Scania investerar närmare 100 miljoner kronor i ett nytt samarbete med Northvolt. Företagen ska bilda ett gemensamt expertteam och arbeta tillsammans vid Northvolts forskningscenter, Northvolt Labs i Västerås för utveckling och kommersialisering av battericeller optimerade för tunga fordon.

Annons
Lastbilstillverkaren Scania investerar närmare 100 miljoner kronor i batteribolaget Northvolt.

Parterna har tecknat ett avtal om att utveckla och kommersialisera battericellsteknik. På torsdagen tillkännagavs investeringen i samarbetet, som syftar till att främja utvecklingen av battericeller och stödja etableringen av Northvolts demonstrations- och utvecklingscenter.

"Vi vill göra det enkelt för kunderna att välja hållbara transportlösningar. Elfordon kommer att spela en avgörande roll i övergången till ett fossilfritt transportsystem. Dagens battericellsteknik måste dock  ytterligare utvecklas för att motsvara kraven från lastbils- och busskunderna. Vi är övertygade om att vi kan göra stora framsteg genom partnerskapet med Northvolt", säger Scanias VD Henrik Henriksson, enligt ett pressmeddelande.

[+] Utvecklingschefen om Scanias storinvestering i Northvolt: "Vi vill ligga i framkant"

[+] Så ska Scanias 100 miljoner till Northvolts satsning i Västerås användas

Mer läsning

Annons