Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor handelssatsning på Erikslund

Ektornet, ett helägt dotterbolag till Swedbank, satsar runt 200 miljoner på att bygga ut och om och skapa en sammanhållen byggnadskropp för handel med inriktning mot hem- och fritid för den fastighet där Nisses ligger på Erikslund.

Annons
Vision. Ungefär så här är det tänkt att Ektornets handelskvarter vid rondellen i korsningen Hallsta gårdsgata och Krankroksgatan med Nisses och nya butiker inom hem- och fritid ska se ut efter en om- och tillbyggnad där huskropparna byggs ihop. Till höger ligger Media Markt vars fastighet också ägs av Ektornet.

Det blir ett handelskvarter med 10 rymliga butikslokaler och 35 000 kvadratmeter butiksyta med inflyttning senast första kvartalet 2012.

Ombyggnaden för Nisses, som hoppas flytta till en annan del av fastigheten redan i januari, är redan i full gång. Först när Nisses är på plats kan den övriga ombyggnationen komma i gång.

- Vi tror väldigt mycket på Västerås och på Eriksund i synnerhet, säger Marcus Lyberg på Ektornet. Och vi ser att segmentet hem- och fritid saknas i området.

Gunilla Hökdal är vd för Nisses:

- För oss är flytten toppen. Vi kommer att få en mycket mera ändamålsenlig lokal med ett bättre flöde.

Mer läsning

Annons