Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för nytt varuhus

Trots att de tomma butikslokalerna blir allt fler i Västerås hade fastighetsägaren Ektornet inga problem att fylla sitt nya varuhus på Erikslund.

Annons

Vid rondellen i korsningen av Krankroksgatan och Hallsta gårdsgata bygger Ektornet om en äldre byggnad där Nisses tidigare huserade. Av det gamla återstår inte mycket, byggnaden är princip helt ny.

Det 12 000 kvadratmeter stora varuhuset öppnar under fjärde kvartalet i år, men Ektornet har redan tecknat hyresavtal med fem hyresgäster. Fyra av dessa har tidigare inte varit etablerade i Västerås.

Marcus Lyberg på Ektornet uppger att intresset för lokalerna varit mycket stort. Erikslund är ett intressant handelsområde och dessutom finns det intressanta butiker i grannskapet, bland andra Ikea, Media Markt och Elgiganten.

Bland nyetableringarna märks sportvaruhuset Usports som öppnar en 4 600 kvadratmeter stor butik. Tonvikten ligger på utrustning sport och outdoor, och mindre på kläder. Butiken i Västerås är Usports andra i Sverige, den första öppnades i Malmö förra hösten.

Sängjätten är också helt ny i Västerås, och man hamnar mitt i ett getingbo. Det finns gott om konkurrenter i området, både butiker som är specialiserade på sängar och möbelvaruhus som har sängar i sortimentet. Men det avskräcker inte.

– Tvärtom, säger Clas Leander-Pehrson, etableringsansvarig på Sängjätten. Det är bara en fördel att butikerna är samlade på Erikslund, det underlättar för kunderna som vill göra jämförelser.

Lager 157 är en modekedja som har tio butiker runt om i landet. Jonas Ivarsson, varumärkesansvarig på företaget menar att Erikslund är ett av Sveriges mest intressanta handelsområden.

Rusta kommer också att finnas i varuhuset, det blir kedjans andra butik i Västerås.

– Vi behåller butiken på Hälla, Västerås är tillräckligt stort för två Rustabutiker, säger Lisa Pers-Ohlsén, marknadschef på Rusta.

Den femte butiken är än så länge hemlig.

Mer läsning

Annons