Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre butiker påverkas av konkurs

Företaget Stjärnfallet 1, som tidigare ägde de tre butikerna DM Mode i Västerås, försattes i konkurs på tisdagen.

Annons

Men verksamheten påverkas inte, butikerna håller öppet och drivs nu vidare i tre nya bolag.

– Kunderna kommer inte att märka någonting, säger Pernilla Anvemyr som äger butikerna. Det är samma butiker, samma personal, samma ledning och samma ägare som tidigare.

Orsaken till konkursen är den allt hårdare konkurrensen bland modebutiker i Västerås. Nya butiker har öppnats och det har blivit fler aktörer som ska vara med och dela på samma kaka.

Pernilla Anvemyr är övertygad om att DM Mode nu har en betydligt bättre förutsättningar att hävda sig i konkurrensen. Eftersom verksamheten nu ligger i nya bolag har man kunnat förhandla om hyreskontrakten.

Konkursförvaltaren, advokat Rolf Hansen, säger att det finns betydande skulder i företaget, både till banken och leverantörer. Men det finns också en del tillgångar. De tre nya bolagen betalade för sig när de tog över varulager och inventarier.

– Men skulderna överstiger tillgångarna, det är en stor brist, säger Rolf Hansen. Banken kommer att få betalt men inte fullt ut.

Företaget Stjärnfallet har heller inte klarat av att betala löner till anställda för maj och juni, där går den statliga lönegarantin in.

Efter konkursen har dock de nya bolaget tagit över ansvaret för personalen.

Advokat Rolf Hansen ska nu närmast sätta sig in i räkenskaperna, men han ser för dagen inga tveksamheter i konkursen.

Mer läsning

Annons