Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uselt för små företag i länet

I höstas var småföretagarna i länet försiktigt optimistiska, men förväntningarna har inte infriats. I stort sett samtliga kurvor pekar fortfarande nedåt.

Annons

I andra delar av landet ser man nu en tydlig uppgång, men det gäller inte i Västmanland. Tvärtom är konjunkturen för småföretagen i länet den sämsta i hela landet.

– Jag har sysslat med den här sortens frågor i 25 år och jag har aldrig tidigare varit med om att vi i Västmanland varit sämst i klassen, säger Ove Jansson, regionchef för Företagarna.

Uppgifterna finns i den senaste Småföretagarbarometern som redovisades på onsdagen. Inom nästan alla områden, sysselsättning, orderingång, lönsamhet och kapacitetsutnyttjande, har utvecklingen varit negativ. Det är bara när det gäller omsättningen som länets småföretagare noterat en svag ökning.

Men Ove Jansson ser ändå att det finns ett positivt tecken.

– Framtidstron är fortfarande stark, säger han. Hela 70 procent av företagen i länet anser att det finns goda utsikter för expansion.

Småföretagarbarometern görs av Företagarna i samarbete med Swedbank och Sparbankerna. 4 325 företagare , varav 158 i Västmanland, inom det privata näringslivet med mellan 1 och 49 anställda har tillfrågats.

Mer läsning

Annons