Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsföretag inleder samarbete med Amazon web services

Västeråsbaserade it-företaget C.A.G Mälardalen har inlett ett samarbete med onlinejätten Amazon web services, som just nu uppför jättelika serverhallar i stan. Samarbetet kretsar kring en molnbaserad tjänst riktad till framförallt offentlig sektor.

Annons

I april blev det klart att amerikanska Amazon web services, en del av näthandelsgiganten Amazon.com, skulle uppföra fyra jättelika datahallar på en åker mellan Hökåsen och Västerås.

Läs också: Jätteföretag till Västerås – "största etableringen på överskådlig tid"

På tisdagen meddelade det Västeråsbaserade it-företaget C.A.G Mälardalen, som även har kontor i Enköping och Stockholm, i ett pressmeddelande att man inlett ett samarbete med onlinejätten. De bägge företagen kommer att samarbeta kring en ny tjänst från Amazon web services, kallad AWS Cloudstart, som riktar sig till offentlig sektor och till mindre företag som vill göra affärer med sektorn.

Läs också: Damberg: Amazon-satsningen i Västerås ger inte många jobb

– Amazon web services är en av jättarna därute tillsammans med Microsoft och Google och måste utvärderas på samma sätt. Det vi har sett är att AWS Cloudstart är ett bra och kraftfullt sätt för att skapa förutsättningar till att utvärdera en molnstrategi baserad på AWS, säger C.A.G Mälardalens vd Tomas Täuber i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons