Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

White hakar på i Västerås – igen

Skandinaviens största arkitektföretag, White, har etablerat ett kontor i Västerås.

Annons
Nöjda. Monica von Schmalensee, vd för arkitektföretaget White är mycket belåten med att företaget anställt arkitekten Olov Gynt på det nyöppnade kontoret i Västerås

Igen skulle man kunna säga. för under ett antal år på 1960-talet hade White också ett kontor i Västerås. Men det stängdes i slutet av decenniet.

Monica von Schmalensee, vd för White, menar att det finns klara likheter med den tiden och dagens. Då som nu är Västerås inne i en stark expansiv period. Som gammal västeråsare är hon också glad för att företaget åter finns på plats i stan.

– Vi ser stora möjligheter i Västerås, förklarar hon. Vi får många förfrågningar om uppdrag och då är det lättare om vi finns på plats.

White har anställt Olov Gynt, välkänd arkitekt i Västerås sedan många år tillbaka och delaktig i många projekt, för att förestå det nya kontoret.

Till en början blir han ensam, men kommer att ha ett nära samarbete med Whites kontor i Örebro.

White är Skandinaviens största arkitektföretag med 14 kontor, i Sverige samt i Köpenhamn och London. Företaget sysselsätter 667 medarbetare.

– Storleken är vår styrka, säger Monica von Schmalensee. Kontoren fungerar som ett nätverk och tillsammans har vi en mycket bred kompetens, precis vad som efterfrågas i dag.

– Det ser jag som den stora fördelen, att få tillgång till detta nätverk, säger Olov Gynt.

Båda två är medvetna starka konkurrensen i Västerås, men företagets breda kompetens innebär att de är övertygade om att White ska kunna hävda sig på marknaden.

White är ett företag som ägs av medarbetarna, alla som blir fast anställda får erbjudande om att bli aktieägare. Det betyder att företaget är oberoende av börsen och externa ägare.

– Vi disponerar själva vinsterna och kan satsa på kompetensutveckling så att vi alltid ligger i framkant, säger Monica von Schmalensee.

Mer läsning

Annons